curiouscat.blogg.se

Tips och inspiration till pyssel och handarbete!

Ett fat med drömmar

Publicerad 2013-05-28 19:26:21 i Allmänt,

Ett fat och en porslinspenna. Inget mer. Eller jo, en ugn också förstås.
Det här är en tallrik från IKEA, fast jag köpte den för en femma på loppis. Jag kände att den fått vänta tillräckligt länge, och bestämde mig för att måla något på den. Bläddrade lite på Google, nej jag är inte glamorösare än så, och det här var alltså vad min hjärna ville idag.
Porslinspennor är otroligt smidigt. Det är som en tuschpenna, det är bara att måla på. Sedan ska det torka i minst fyra timmar, och därefter in i ugnen fyra timmar. Klart att använda, tål till och med maskindisk!
 

Sommar i bersån

Publicerad 2013-05-26 22:02:03 i Canvas,

Inspirerad av det vackra vädret satte jag mig och målade. Att måla är ett av mina stora intressen, jag älskar att sätta mig med pensel och färg och sedan skapa helt kravlöst. Här får ni en liten inblick i hur arbetet går till när jag målar!
En sak jag lärt mig med tiden är att inte snåla med färgen. Det är mycket roligare och lättare när man är generös med färgen. Kreativiteten får mer saker att arbeta med plus att det helt enkelt är lättare att dra penseln, den glider lättare över duken.
Det första jag gör är att arbeta fram en slags skiss, så att jag ser kompositionen bättre. Jag försöker också att mer eller mindre fylla duken med färg. Att det inte är den färg det senare ska vara gör inget, utan det handlar bara att få ner idéerna på duken.
Därefter förtydligar jag min vision. Linjer som ska vara skarpa fylls i, fler färger används och vissa detaljer kommer på plats. Ibland kan det vara bra att ta en paus för att färgen ska hinna torka ordentligt. Dessutom får man en mer nyanserad blick när man får lite distans till bilden. Sedan fortsätter arbetet och bilden blir mer och mer detaljerad.
En nyfiken katt på ett fikabord i sommarsolen!

Sommarkänslor

Publicerad 2013-05-24 09:30:00 i Allmänt,

Den här tavlan gjorde jag förra sommaren. Det är snäckor som jag plockat på en strand, som jag sedan klistrat på en canvasduk. Jag formade det till ett hjärta, men ska jag göra det någon mer gång kommer jag nog att arbeta med färgen på snäckorna och göra tavlan så att det bildas ett mönster genom färgerna istället.
 
Tycker att det är ett bra sätt att spara sommarminnen på också, så det går ju att plocka fram de snäckor man kanske samlat som barn och göra något fint av.

Om

Min profilbild

Jag älskar katter, virkning, pyssel och fina saker.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela